Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2015-06-17 05:24

Tikšanās Polijā Erasmus+ projekta „Let's Break the Ice with School” ietvaros

1.jūnijā uz Poliju devās Jelgavas novada Neklātienes  vidusskolas latviešu valodas skolotājas – Inga Strode, Elita Indriksone – un divi skolēni – Linda Fomina un Daniels Ananičs. Erasmus+ projekta „Let's Break the Ice with School” ietvaros nelielā Polijas skolā Vojkovicē Koščeļnē (Wojkowice Kościelne) satikās Latvijas, Lietuvas, Bulgārijas, Horvātijas, Rumānijas, Turcijas un Polijas pārstāvji, lai sešas dienas kopā darbotos, iepazītu cits citu un, protams, arī Poliju. Turklāt  skolēni dzīvoja savu poļu vienaudžu ģimenēs un tādējādi izzināja, kā ikdiena rit poļu ģimenēs.

2.jūnija rīts sākās ar šaha turnīru skolēniem, vēlāk jaunieši, sadalījušies pa grupiņām, apmeklēja dažādas nodarbības, piemēram, ķīmijā, robotikā. Nākamajās dienās skolēni tika iesaistīti radošās nodarbēs: zīmēšanā un aplicēšanā, dejošanā, muzicēšanā. Lai iepazītu poļu kultūru un vēsturi, tikām ne tikai vesti uz tādām Polijas pērlēm kā Krakovu vai Veļičkas sāls raktuvēm, bet arī iepazīstināti ar nelielu pilsētu Sjeveržu (Siewierz) (tur viesnīcā dzīvoja skolotāji), pabijām tradicionālos poļu svētkos nelielā ciematā, kur ar dažādiem priekšnesumiem mācību gada beigās uzstājās tuvējo skolu skolēni. Piknikā pie Vojkovices Koščelnes skolas tikām cienāti ar tradicionālu poļu ēdienu “Pieczonki”, ko īpašos traukos gatavoja uz ugunskura.

Savukārt pedagogi projekta tikšanā laikā apsprieda, kā attīstīt skolēnu matemātiski loģisko domāšanu, dalījās pieredzē par dažādu prasmju attīstīšanu skolā. Jelgavas Neklātienes vidusskola posmā starp tikšanos Rumānijā un Polijā īpašu vērību bija veltījusi dabaszinātnisko un personiskās pašizpratnes spēju izmantošanai mācību procesā.

Polija mūs lutināja gan ar savu viesmīlību, gan siltu un saulainu laiku.

 

Skolotāja Elita Indriksone

« Atpakaļ