Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2015-05-11 08:34

Sporta diena Talsos

8.maijā Jelgavas novada Neklātienes vidusskolas komanda nepilnā sastāvā piedalījās Talsu novada Vakara un neklātienes vidusskolas rīkotajā pasākumā „Jautrie starti 2015.”  Kopā ar mums pasākumā piedalījās vēl Jelgavas pilsētas, Tukuma,  Ventspils un Talsu vakarskolu komandas. Šoreiz pasākums bija veidots ļoti interesanti, jo kamēr jaunieši sporta zālē sacentās dažādās stafetēs, skolotājiem bija noorganizēta ekskursija pa  Talsiem ,  iepazīstinot ar pilsētas vēsturi un skaistākajām vietām. Lai gan Talsos ir būts daudzas reizes, tomēr šoreiz gide  parādīja vietas, kas ir tikko atjaunotas vai uzbūvētas.. Uzjautrinošs bija viņas stāsts par Talsu pilskalnu, kur padomju laikos gandrīz pašā pilskalna augšā ir uzcelta katla māja ar milzīgu skursteni. Sākotnēji talsinieki par šo „arhitektūras šedevru” kaunējās, taču tagad ir izdomājuši stāstu, ka viņiem vienīgajiem Latvijā ir apkurināms pilskalns.

Kad atgriezāmies no ekskursijas, jaunieši jau bija beiguši sportot un sākās  apbalvošanas ceremonija. Mūsu skola saņēma diplomu par aktīvu dalību, kā arī ieguva vairākas balvas izsolē par  īpašu „naudu”, ko katra komanda bija sapelnījusi stafetēs. Izsolīti tika dažādi „mākslas” un „vēstures”  priekšmeti, kurus apskatīt varēja tikai pēc to iegūšanas īpašumā.

Tālākajā dienas gaitā sacensību dalībnieki piedalījās dažādās spēlēs un rotaļās, taču pedagogi šajā laikā dalījās pieredzē gan saistībā ar dokumentāciju, pasākumu organizēšanu, iepazinās ar Talsu vakarskolas telpām un to aprīkojumu.

Šādas tikšanās vērtēju, kā ļoti vērtīgas gan izglītojamajiem, gan arī pedagogiem, jo neformālā atmosfērā ir iespēja risināt nopietnus un skolai svarīgus jautājumus.

Paldies Talsu vakarskolas direktorei ar komandu par silto izņemšanu!

Paldies arī mūsu skolas apzinīgajiem izglītojamajiem Zanei Dimmai, Janai Atmanei un Normundam Jānim Daģim, kuri izpildīja godam uzdevumu, kuru bija uzņēmušies.

Direktore I. Sērmūksle

« Atpakaļ