Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2014-09-17 12:17

Erasmus+ projekts mūsu skolā

Šā gada martā Valsts izglītības attīstības aģentūrā iesniedzām projekta pieteikumu Eiropas Savienības Erasmus + programmā, taču vasaras beigās saņēmām vēstuli no aģentūras, ka esam iekļauti rezerves sarakstā. Tas nozīmē, ka mēs finansējumu varam saņemt, ja kāda no apstiprinātajām skolām atsakās vai arī, ja aģentūra saņem papildus finansējumu no Eiropas Savienības. Izredzes, ka finansējumu saņemsim ir diezgan niecīgas, taču, ja mums tas neizdosies, ir iespēja projektu uzlabot un atkārtoti iesniegt nākošā gada sākumā.

             Mūsu projekta sadarbības partneriem no Spānijas finansējumu no savas nacionālās aģentūras izdevās iegūt, tāpēc viņi, atbilstoši projekta aktivitāšu plānam, ieradās pie mums, lai iepazītos ar mūsu skolas modernākajām mācību metodēm, un pastāstīja par izglītības sistēmu Spānijā. Vizīte ilga no š.g. 8.septembra līdz 10. septembrim. Laika plānojums bija ļoti piesātināts ar dažādām aktivitātēm, taču, lai tik īsā laikā izpildītu plānoto programmu, savādāk nevarēja. Viesu grupā bija bioloģijas skolotājs, mākslas skolotāja un divas angļu valodas skolotājas. Vizītes laikā devām iespēju kolēģiem noskatīties angļu valodas stundu, noorganizējām tikšanos ar Izglītības pārvaldes vadītāju G. Avotiņu un jaunatnes lietu koordinatori K. Kodi, kā arī Centra konsultāciju punktā demonstrējām materiāli tehnisko bāzi un modernākās mācību metodes. Pārrunājām arī tik jūtīgo atalgojuma jautājumu, kur noskaidrojām, ka viņu vidējā mēnešalga ir apmēram 1800 eiro. Jokojot kolēģi mūs sāka saukt par voluntāriešiem un novēlēja aktīvāk iestāties par sava darba atalgojuma jautājumiem. Pēc vairāku skolu apskates kolēģi atzina, ka telpas, iekārtojums un materiāli tehniskais nodrošinājums mūsu skolās ir ievērojami labāks, taču klašu piepildījums viņiem ir ievērojami lielāks- vismaz 30 izglītojamie klasē. Jāpiebilst, ka viņi pārstāvēja skolu, kura atrodas 17 kilometru attālumā no galvaspilsētas Madrides un jautājums par nepietiekošu izglītojamo skaitu viņiem nav aktuāls. Kolēģi kā problēmu savā skolā uzskata izglītojamo disciplīnas un motivācijas trūkumu.

              Tikšanās ļāva mums novērtēt sava darba stiprās puses, iegūt jaunus draugus un idejas turpmākajam darbam. 

I.Sērmūksle

« Atpakaļ