Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2014-09-16 11:49

Jaunu metožu un formu meklējumi tālmācības izglītības realizēšanā

          Atbilstoši 2012. gadā noslēgtajam līgumam starp Somijas pieaugušo skolu, Tallinas Vakara ģimnāziju un Haapsalu Vakarskolu laikā no š.g. 3. līdz 5. septembrim mūsu skolā viesojās Tallinas un Haapsalu skolu pārstāvji. Somu delegācija neieradās, jo pēdējā brīdī viņiem radās finansiālas problēmas.

           Mūsu uzdevums bija iepazīstināt viesus ar jaunumiem skolas tālmācības nodaļā, kā arī sniegt ieskatu novada izglītības aktualitātēs. Plašu pārskatu par Latvijas izglītības sistēmu sniedza Jelgavas novada Izglītības pārvaldes vadītāja G. Avotiņa. Viesiem bija daudz jautājumi par dažādām skolu dzīvi skarošām problēmām uz kuriem vadītāja spēja izsmeļoši atbildēt. Jaunatnes lietu speciāliste K. Kode iepazīstināja viesus ar novada jauniešu aktivitātēm un ieguvumiem no dalības dažādos projektos. Ceram, ka kolēģiem šī informācija bija noderīga, lai attīstītu līdzīgus projektus savās mājās.

          Iespēju robežās paguvām kolēģus iepazīstināt ar Jelgavu un tās vēsturi, kā arī noorganizējām ekskursiju uz Latvijas Nacionālo bibliotēku. Atmiņā ir palikuši Tallinas ģimnāzijas direktora vārdi: ”Jūs vēl neapzinieties kāds ieguvums ir šī Jūsu bibliotēka, Jūs to sapratīsiet tikai pēc gadiem.”

           Noslēguma dienā viesojāmies Staļģenes jauniešu centrā, kur ādas apstrādes darbnīcā kolēģiem bija iespēja pavingrināties rotu veidošanā no ādas. Izrādījās, ka laba pedagoga vadībā katrs spēj izveidot priekš sevis ko īpašu. Neformālā gaisotne veicināja diskusijas par tālākās sadarbības virzieniem un iespējām.

            Nākošā pieredzes apmaiņas tikšanās šī projekta ietvaros ir plānota 2015. gada vasaras nogalē Haapsalu Vakara ģimnāzijā. Tad varēsim novērtēt kā ar līdzīgām problēmām strādā kolēģi un rast jaunas idejas sava darba uzlabošanai.

I.Sērmūksle

« Atpakaļ