Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2014-01-24 07:51

Edvarta Virzas dzejas vakars

Tā kā 2013. gads bija šī izcilā dzejnieka 130. jubilejas gads, visā valstī notika dažādi viņa daiļrades atceres pasākumi. Savu ievērojamo jubileju dzejnieks būtu svinējis 27. decembrī, tāpēc arī ziemas un sala spelgonī pasākums notika Jelgavā. Tā organizēšanu uzņēmās Jelgavas Valsts ģimnāzijas latviešu valodas skolotāja Gunita Draveniece kopā ar saviem skolēniem. Centra konsultāciju punkta audzēkņi šoreiz bija aktīvi skatītāji un dzejnieka mākslas baudītāji. Īpaši sirsnīgu pasākuma noskaņu radīja sveču gaisma, atbilstošais muzikālais fons ar Bellacord platēm, siltu tēju un kliņģeri. Skolēni uzzināja daudz jauna gan par E. Virzas literārajiem ceļiem, gan politiskajiem uzskatiem, gan personīgo dzīvi. Īpaši klātesošos uzrunāja vienaudžu un arī skolotājas piedāvātie dzejas lasījumi, kā arī poēmas „Straumēni” divu fragmentu iestudējumi, ko parādīja Jelgavas Valsts ģimnāzijas skolēni.

Mācīšanās formas mūsdienas ir ļoti daudzveidīgas, tāpēc arī šāda sirsnīga pasākuma apmeklējums bija lielisks ieguvums visiem Centra konsultāciju punkta audzēkņiem.

Sagatavoja: Inga Strode

Pasākuma bildes ir iespējams apskatīt galerijā: 

http://www.nvsk.lv/11/Galerija/galerija/43/

« Atpakaļ