Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2013-12-09 06:48

Novada jauniešu pašpārvalžu seminārs

Ar dažādu aktivitāšu palīdzību tika iepazīstināti pārstāji no visām Jelgavas novada skolām. Visi dalījās savu skolu pieredzē un sasniegumos, diskutēja par to mērķiem un izaicinājumiem. Galu galā, vēderi tika piepildīti ar gardu zupu un visi devās ceļā uz teātra izrādi „Minga Rēgi” , kas noteikti daudziem skolēniem pēc tam lika apstāties un padomāt.

Izrāde saņēmusi Spēlmaņu nakts balvu kā labākā sezonas izrāde jauniešiem, bet viens no iestudējuma aktieriem – Jurģis Spulenieks, kļuvis par sezonas labāko jauno aktieri. Latviešu teātrī reti rodas patiesi jaunu cilvēku stāsti – „Minga rēgi” tādi ir. Šis ir kriminālstāsts, kurā gluži parasti Latvijas mazpilsētas jaunieši nogalina savu biedru, bet vēlāk nespēj nedz notikušo skaidrot, nedz apjaust sava nodarījuma smagumu, un to, ko nodarījuši paši sev.

Lai gan Agija uzskata, ka izrādē jauniešu attiecības tika pārspīlētas un viņai tas nepatika, tomēr veltīt savu dienu šim semināram un iespaidīgajai izrādei -pilnīgi noteikti bija vērts.

« Atpakaļ