Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2011-04-29 09:58

Lieldienu svinēšana Svētes konsultāciju punktā

Lieldienas ir atnākušas arī Svētes konsultāciju punktā un saistībā ar to, Lieldienu oktāvas laikā - 28.04., konsultāciju punktā notika vairākas interesantas aktivitātes.

Kā jau mēs zinām, Lieldienu ola simbolizē sauli un gaismas ienākšanu pasaulē. Līdz ar to arī mūsu Mazajās Lieldienās olai tika pievērsta īpaša uzmanība. Izglītojamie bija aicināti šajā dienā atnest uz skolu nokrāsotu Lieldienu olu, lai padižotos savā olu krāsošanas mākslā un piedalītos konkursā par skaistāko olu. Tā kā kopš Lieldienām ir jau laiciņš pagājis, tad laikam lielākā daļa izglītojamo savas skaisti krāsotās ola bija apēduši, jo uz skolu tika atnestas tikai 3 olas. Toties cik skaistas tās bija! Uzvarētāja godu saņēma 8. klases izglītojamais Vladimirs Kuļiņecs, un paldies sacījām arī Arnitai Jagundai no 12. H klases, kura bija atnesusi 2 skaisti krāsotas olas .

 Šajā dienā skolā bija jāierodas iespējami raibi ģērbtam , kā lieldienu olai. Konkursā par raibāko apģērbu uzvarēja 12. H klases audzinātāja Biruta Brente, kura bija pamanījusies savā drēbju skapī atrast tik daudz krāsu, ka neviens no izglītojamajiem nespēja viņu pārspēt.

  Klases savā starpā sacentās arī olu mešanas un nešanas mākslā. Tā kā tās nav gluži ikdienišķas prasmes, tad gāja diezgan grūti un dažiem stafetes beigās no olas bija atlikušas tikai čaumalas.

Pēc kopīgās rotaļas „Olu ķērāji”, kas bija nopietns pārbaudījums meitenēm ar augstpapēžu kurpēm, vēl bija jāmin Lieldienu mīklas. Izrādījās, ka tas ir ļoti grūts pārbaudījums, jo no visiem klātesošajiem pēc ilgas domāšanas tikai divi nosauca pareizās atbildes.

Pasākums noslēdzās ar veiksmīgāko dalībnieku apbalvošanu un kopīgu kliņģera ēšanu.

Ceram, ka mūsu Mazās Lieldienas dos spēku un sparu sasniegt semestra beigas ar labām sekmēm un mundru garu.

Paldies 10. Klases izglītojamajiem Ingai Liepai, Laurai Rasmanei, Rolandam Romanovam un Oksanai Grandbergai par ieguldīto darbu pasākuma organizēšanā.

« Atpakaļ