Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2021-01-20 12:25

Latvijas neatkarībai- 30 gadi.

Latvijas neatkarībai- 30 gadi.

1991.gada barikādes atceroties.

2021.gada 13.-20.janvāris iezīmējas ar barikāžu atceres pasākumiem visā Latvijā. Jelgavas novada Neklātienes vidusskolas izglītojamiem tika novadīta barikāžu aizstāvju atceres tiešsaistes klases stunda.

Stunda iesākās ar  izglītojamo iepazīstināšanu ar tā laika galvenajiem ­­­­notikumiem, lai ikkatrs zinātu šos vēstures faktus, kādā ceļā esam ieguvuši savas valsts neatkarību, jo katram Latvijas pilsonim ir jābūt zinošiem par savas valsts vēsturi.

Pirms 30 gadiem norisinājās viens no pēdējiem nozīmīgajiem un lielajiem notikumiem ceļā uz Baltijas valstu neatkarību – Rīgā sākās barikāžu laiks. Toreiz tautai izdevās visai  pasaulei parādīt, ka tā spēj būt vienota, lai būtu brīva. Stundas laikā izglītojamajiem bija iespēja uzzināt svarīgākos barikāžu notikumus.

Stundas turpinājumā tika rādīta prezentācija, kuras laikā izglītojamie varēja vērot to dienu mirkļus Rīgā caur fotogrāfijām.

Stundu noslēgumā kopā ar izglītojamiem mēģinājām nosaukt 30 lietvārdus, īpašības vārdus vai vārdu savienojumus, atbildot uz jautājumu :”Ar ko Jums saistās barikādes?”

Jaunieši bija aktīvi un prata nosaukt tādus vārdus, kā vienotība, bailes, neatkarība, aizstāvība, uzvara un c.

Par barikāžu aizstāvjiem, cilvēku atmiņu stāstiem var noskatīties videofilmu šeit:

https://www.youtube.com/watch?v=MYC7NV-SlBQ

1991.gada janvāra notikumi ir un būs neizdzēšami no tautas atmiņām.

Informāciju sagatavoja: skolotāja Daiga Baha 

« Atpakaļ