Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2019-01-21 06:05

Barikāžu aizstāvju atceres diena

Latvijā 20.janvārī tiek atzīmēta Barikāžu aizstāvju atceres diena.

             Šajā dienā tiek godināti Latvijas Republikas neatkarības atbalstītāji, kuri 1991.gada janvārī bija gatavi aizstāvēt savu un Latvijas brīvību cīņā pret iespējamām militārām akcijām un neatkarības pretiniekiem.

             Barikāžu dienas ir ne tikai apzīmējums Latvijas Republikas aizsardzības pasākumiem, kas tika organizēti Rīgā un citās Latvijas pilsētās no 1991. gada 13. līdz 27.janvārim, bet arī laiks, no kura dalībniekiem varam mācīties drošsirdību, pašaizliedzību, varonību un patiesu mīlestību uz savu valsti.       

         Šī gada 17.janvārī Jelgavas novada Neklātienes vidusskolas Svētes konsultāciju punktā notika 1991.gada barikāžu aizstāvju atceres dienai veltīts pasākums.

        Pasākums sākās ar vēstures skolotājas Birutas Brentes uzrunu.

      Pēc tam  sekoja kopīga dokumentālās filmas „Barikāžu stāsti” skatīšanās un sarunas par šo Latvijai tik nozīmīgo vēsturisko laiku.

         Redzētais un dzirdētais izglītojamajiem lika apjaust to dienu skaudro realitāti pirms 28 gadiem, novērtēt brīvības un dzīvības nozīmi.

 

Rakstu sagatavoja :  Egita Ozoliņa-Kazāka

« Atpakaļ