Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2012-12-03 12:27

Piedalījāmies mājturības un tehnoloģiju konkursā

27.novembrī Jelgavas novada Neklātienes vidusskola piedalījās Jelgavas novada un Ozolnieku novada mājturības un tehnoloģiju konkursā «Sviestmaize-dzejoļa ilustrācija». Mūsu skolu pārstāvēja Liene Vēvere no Svētes konsultāciju punkta 8.klases. Konkursam bija divas daļas- teorētiskā un praktiskā.

Konkursa teorētiskās daļas izpildei bija atvēlētas 30 minūtes, kuru laikā komandu dalībnieces atbildēja uz jautājumiem par svētku galdu, bija jāpastāsta par presi un TV raidījumiem, kur var uzzināt kulinārijas jaunumus, jānosauc slavenākie Latvijas pavāri, jāzina dažādi nacionālie ēdieni un jāatpazīst maisiņos iebērtie produkti, kā arī garšaugi pēc attēliem. Praktiskajā daļā 16 skolu komandas katra saņēma dzejoli, kas bija radoši, skaisti un garšīgi – sviestmaižu veidolā – jānoformē. Tā nu tika iegūts skaists rezultāts - dzejiskās sviestmaizes. Konkursa radošo darbu vērtēja neatkarīga žūrijas komisija, bet radošā darba prezentācijas vērtēja gan žūrija, gan skolotāji.

Jaunās 7-9. klašu dalībnieces gan lieliski pavadīja laiku, gan guva vērtīgu pieredzi. Turpretim skolotājiem bija iespēja iepazīt ne tikai Amatu vidusskolas garšu laboratorijas darbu, degustācijas zāli un jauno pavāru apmācības specifiku, bet arī degustēt «Svētes maizes» produkciju un Z/S «Blūži» daudzveidīgos, gardos mājas sierus.

Visi dalībnieki pozitīvi vērtēja kopīgi pavadīto dienu.

« Atpakaļ